Forskning på filosofi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Forskning > Filosofi

Forskning på afdeling for Filosofi

Hvad er et godt liv? Hvad er ondskab? Hvordan er et retfærdigt samfund indrettet? Hvad er videnskab? Hvad er en forklaring? Er det muligt at være objektiv? Findes der en verden uafhængig af vores bevidsthed? Hvilken form for lighed bør vi tilstræbe mellem mennesker? Hvordan kan man komme en definition af diskrimination nærmere?

Forskning i fundamentale spørgsmål

Filosofi ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling fokuserer på meget grundlæggende spørgsmål. Faget favner både traditionelle filosofiske emner indenfor den europæiske filosofis historie og de systematiske discipliner praktisk filosofi og teoretisk filosofi.
Afdelingens forskning omfatter både fænomenologi og bevidsthedsfilosofi, etik og politisk filosofi, metafysik, social epistemologi, videnskabsfilosofi, eksistensfilosofi, hermeneutik og dekonstruktion samt filosofihistorie.

Instituttet er vært for Center for Subjectivity Research (CFS) og Center for Information and Bubble Studies (CIBS) og med-vært for Center for Advanced Migration Studies (AMIS)

Dynamisk intellektuelt miljø

Forskningsprojekterne på filosofi er generelt fagfilosofiske projekter, men det er ikke usedvanligt at de videnskabelige medarbejdere samarbejder med andre faggrupper og forfølger videnskabelige problemer på tværs af traditionelle faggrænser.

Institut for Medier, Erkendelse og Formidling har udpeget nogle aktuelle satsningsområder, og filosofisektionen ved MEF har desuden haft succes med at skaffe ekstern finansiering til en række større og mindre forskningsprojekter.

Afdelingens forskere driver også en række forskningsgrupper, som gæsteforskere og studerende er velkomne til at deltage i.

Afdeling for filosofi har som mål at opdyrke et stimulerende, internationalt intellektuelt miljø, hvor filosoffer fra alle dele af verden er velkomne som gæsteforskere. Studerende opfordres til at deltage i seminarer, konferencer og forskningsaktiviteter.