Rasmus Rønlev modtager Undervisningsprisen 2017

Rasmus Rønlev fik overrakt prisen af retorikstuderende Emilie Cosmi.

Tale ved overrækkelsen:
Rasmus Rønlev. Et menneske; en person; en underviser. Udtal hans navn for en mindre flok retorikere, og det vil straks medføre smil, beundring og applauderende, rosende ord.

Der er ikke mange mennesker på denne jord, som kan få grammatik, herunder sætningsled- og skemaer – for ikke at tale om trappediagrammer – til at synes spændende. Rasmus Rønlev er én af dem. Fordi han, når han entrerer et lokale, med det samme bringer engagement og interesse med sig; fordi hans åbenlyse passion for sit felt unægtelig smitter folk omkring ham; men også fordi han – som den ideelle underviser – giver plads til tvivl, spørgsmål og undren.

Vi har på Retorik oplevet en enorm glæde ved at have Rønlev som underviser, fordi han skaber og muliggør et undervisningsrum af dedikation, begejstring og en følelse hos os alle af, at vi er her, ikke kun af en grund, men for en grund. I timerne, hvad enten det er ”Retorisk skrivning, sprog og stil” eller ”Retorisk skrivning og rådgivning”, får man hver og især både taletid og skriveplads. Man bliver hørt; man bliver læst; man bliver set.

Netop Rønlevs nærvær er absolut en af de mest beundringsværdige kvaliteter hos ham. Vi er mange, der i starten blev overraskede over den enestående evne, han har til at give feedback. Ikke kun er Rønlev i stand til at finde og udtrykke de gode, prisværdige elementer i éns tekst – han formår også at italesætte de mindre gode på en måde, som giver én lyst til at arbejde videre med teksten. Noget, som er essentielt inden for retorikkens verden, hvor vi ved, hvor vigtigt det er at turde bruge vores egen stemme.

Rasmus – du er en dyb inspiration for os alle. Tak.