DFF-bevilling til lektor Stine Lomborg – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > DFF-bevilling til lekt...

03. maj 2018

DFF-bevilling til lektor Stine Lomborg

Lektor Stine Lomborg fra MEF har fået en bevilling på 2.457.208 kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til forskningsprojektet Personalizing the professional: changing genres at the work/life intersection. 

Grænserne mellem det personlige og det professionelle liv flytter sig hele tiden. Nogen taler ligefrem om at de forsvinder med reference til blandt andet den måde hvorpå sociale og mobile mediers gør os tilgængelige hele tiden, ligegyldigt hvor vi befinder os. Hvordan oplever og håndterer almindelige mennesker dette vilkår, og hvilken betydning det får for den måde, vi kommunikerer på tværs af kontekster?

Projektet undersøger dette igennem to omfattende empiriske studier af digitale mediers rolle i sammensmeltningen af to af hverdagslivets sfærer: privatlivet og arbejdslivet. Projekets omdejningspunkt er en genre-baseret analyse af kommunikationens rolle integration og grænsedragning mellem arbejdslivet og privatlivet: hvad sker der med kommunikationsgenrer fra den interpersonelle hverdagskommunikation, når de brydes med kommunikationsgenrer, som er knyttet til vores professionelle virke, på sociale medier som fx Facebook? Hvordan håndterer almindelige mennesker denne sammensmeltning af kommunikationskontekster? Og hvordan navigerer vi i den ’always on-kultur’, der følger af kontekstuelle grænsers