Velfærdsarbejdets sociologi og historie

Vi ønsker med professionssociologien at udvikle komparative og historiske studier af velfærdsprofessionernes arbejde. Det indebærer at velfærdsarbejdet på den ene side studeres som et rum af forskelle, og på den anden side som en institutionaliseret helhed af sammenlignelige professioner, der antages at have strukturelle ligheder.

Forskergruppen blev etableret i 2014. Der afholdes månedlige møder, hvor projekter, publikationer og fremtidige projektideer diskuteres og udvikles. Desuden arrangeres interne og eksterne seminarer med inviterede gæster.

Formålet med forskergruppen ’Velfærdsarbejdets sociologi og historie’ er at synliggøre og udvikle pædagogikfagets professionssociologiske forskning. Pædagogisk arbejde, psykologisk arbejde og politiarbejde er eksempler på velfærdsprofessioner. Professionsforskningen har typisk studeret en enkelt profession, fx pædagog- eller sygeplejerskeprofessionen, og dens karakteristiske vidensgrundlag og praksis i relation til arbejdet med borgeren. Vi ønsker med professionssociologien at udvikle komparative og historiske studier af velfærdsprofessionernes arbejde. Det indebærer at velfærdsarbejdet på den ene side studeres som et rum af forskelle, og på den anden side som en institutionaliseret helhed af sammenlignelige professioner, der antages at have strukturelle ligheder.

 

 

 

 

Forskere

Eksterne forskere

Ph.d.-studerende Marianne Brodersen, Roskilde University
Videnskabelig assistent Nanna Koch Hansen, SDU

Forskere fra MEF

NavnTitelTelefonE-mail
Bjørn Frithiof HamreLektor +45 353-36712E-mail
Lone Bæk BrønstedPh.d.-studerende +45 353-33002E-mail
Malene Kubstrup NelausenPh.d.-studerende +45 353-36643E-mail
Stine ThygesenPh.d.-studerende +45 30 71 17 62E-mail
Stine Saaby BachPh.d.-studerende +45 353-34221E-mail
Tine BrøndumVidenskabelig ass. +45 353-30364E-mail
Trine ØlandLektor +45 353-28889E-mail