Ansatte – Københavns Universitet

Forside > Ansatte

Sabrina Ebbersmeyer

Sabrina Ebbersmeyer

Lektor

Medlem af:

  Jeg er lektor i filosofi. Jeg har sammen med Leo Catana etableret The History of Philosophy Research Group (2014-), og sammen med Christian Benne CEMES-forskningsgruppen Thinking the European Republic of Letters (2017-). Derudover organiserer jeg sammen med Leo Catana The Copenhagen Intellectual History Seminar (2014-).

  Jeg er også medlem af redaktionen i Tidsskrift for Medier, Erkendelse of Formidling (2015-), hvor jeg er ansvarlig for bidragene indenfor filosofi.

  Endelig er jeg ansvarlig for Women-mentoring-women-in-philosophy program for kvindelige medarbejdere og studerende tilknyttet filosofi.

  Jeg er medlem af flere videnskabelige selskaber; siden 2013 har jeg væretnæstformand for European Society for Early Modern Philosophy, og siden 2017 har jeg været medlem af bestyrelsen for Netværk for kvinder i filosofi.

  Primære forskningsområder

  • Renæssancens og nyere tids filosofi
  • Humanisme
  • Historisk epistemologi
  • Kønsstudier i filosofihistorie

  Aktuel forskning

  Jeg forsker primært indenfor renæssancens og nyere tids filosofi (fx Telesio, Descartes og Leibniz). Jeg er interesseret i problemer i bevidsthedsfilosofi, især hvad angår følelsernes rolle og funktion i forståelsen af kognition. Jeg er også interesseret i deltagelse af kvindelige filosoffer i filosofien (især Christine de Pizan, Isotta Nogarola, Arcangela Tarabotti og Elizabeth of Bohemia) og i spørgsmålet om hvordan man integrerer kvindelige filosoffer i undervisning og filosofihistorieskrivning.

  For tiden undersøger jeg Leibniz’ forståelse af følelserne og de videnskabelige aspekter af brevvekslingen af Elizabeth af Bøhmen.

  Undervisnings- og vejledningsområder

  Jeg underviser primært på BA og MA kurser i filosofihistorie (især Renæssancens og nyere tids filosofi). Generelt vejleder jeg opgaver og afhandlinger om emner relateret til filosofihistorie.

  ID: 97574236