Bo Sayyad Bach

Bo Sayyad Bach

Gæsteforelæser, Klinisk professor

Medlem af:

    Jeg er "scientist-practitioner" i psykiatrien med base i Region Sjælland samt Institut for Psykologi ved Københavns Universitet. Mine hovedinteresser er vurdering, konceptualisering, klassifikation og behandling af personlighedsdysfunktion og psykopatologi generelt. Jeg er aktuelt beskæftiget med forskning og kliniske retningslinjer ift. ICD-11 klassifikation af personlighedsforstyrrelse samt DSM-5's "Alternative Model of Personality Disorders" (AMPD). Inden for disse nye modeller kan alle mennesker karakteriseres ud fra aspekter af personlighedsfunktion og dysfunktion, mens de mest udtalte niveauer af dysfunktion regnes som personlighedsforstyrrelse. I denne sammenhæng har jeg fungeret som fagkonsulent for WHO's ICD-11 arbejdsgruppe for klassifikation af af personlighedsforstyrrelse og var medforfatter på relaterede field trials. I dansk sammenhæng er jeg medstifter og medlem af Specialpsykologisk Diagnoseudvalg (SPDU), som forbereder dansk oversættelse og implementering af ICD-11 i samarbejde med Dansk Psykiatrisk Selskab og Sundhedsdatastyrelsen.

    Det videnskabelige og innovative arbejde med personlighed og psykopatologi udføres på vores Center for Forskning i Personlighedsforstyrrelse under Psykiatrien i Region Sjælland.

    I en bredere sammenhæng er jeg også akademisk medlem af Hierarchical Taxonomy of Psychopathology (HiTOP) konsotiet, som søger at introducere nye empirisk understøttede "byggesten" ​til beskrivelse af psykiske lidelser og forstyrrelser. HITOP kan betragtes som et empirisk informeret "landkort" over mental sundhed og forstyrrelse, som kan være nyttigt til forståelse og behandling af psykiske lidelser i fremtiden.

    Med rod i mit eget kliniske arbejde og erfaring, har jeg en særlig interesse for det udfordrende overlap og forvirring mellem persisterende og gennemgribende forstyrrelser såsom personlighedsforstyrrelse, kompleks PTSD og autismespektrumforstyrrelse, herunder den kliniske værdi af at skelne mellem neurodiversitet og personlighedsrelateret diversitet.

    Jeg er også internationalt certificeret træner og supervisor i skematerapi, hvilket ud fra min egen erfaring er en fremragende tilgang til at adressere personlighedsdysfunktion og komplekse følelsesmæssige behov på tværs af en række psykiske problemstillinger. Som psykoterapeutisk metode integreres her psykodynamiske, kognitive og oplevelsesorienterede traditioner.

    I min rolle som klinisk professor er jeg særligt involveret i implementeringen af ​​et akademisk og praksisnært uddannelsesspor for kandidatstuderende i klinisk psykologi via et samarbejde mellem Region Sjælland og Københavns Universitet.

    Træffetid: Mandage kl. 12:30-13:30

    ID: 320152896