Studenterne bidrager til undervisningen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Uddannelser > Undervisning > Film- og Medievidenskab > Studenterne bidrager t...

Studenterne bidrager til undervisningen

Ekstern lektor Kasper Bering Liisberg underviser de studerende i faget
Mediesociologi. Det kan du høre og læse om her:

Studenterne bidrager til undervisningen

Jeg bliver tit spurgt, hvordan man kan holde gejsten oppe, når man som jeg har vejledt i omegnen af 500 mediesociologiprojekter. Jeg tror, svaret må være, at jeg altid lærer noget nyt. Alle mine studerende har hver deres unikke tilgang til, hvordan man, som faget fordrer, undersøger modtagerens oplevelser med et givent medieprodukt. Kombinationsmulighederne af fokus, medier og målgruppe er nærmest uendelige og dermed også antallet af svar. Jeg får derfor hvert semester en ny og dybere indsigt i danskernes medievaner.

Forbud mod Bamse

År efter år når de studerende således har været ude at interviewe deres informanter, undres, skræmmes eller henrykkes jeg over, hvor forskelligt vi ser på vores eget eller andres medieforbrug. Interviewene munder nemlig altid ud i meget smukke citater, som jeg samler i min mentale kramkiste og fra tid til anden citerer fra. Her er lidt fra tv-kisten:
"Som barn havde min søn forbud mod at se Bamse uden en voksen, for Bamse var psykopat. Der skulle være en voksen ved siden af til at justere hans mening om Bamse.”
59-årig kvindelig præst om børne-tv.

” Fordi jeg synes de er fucking liderlige alle de der trunter, der er derinde og drama, det er bare fucking flækkeren at se ikk."
17-årig handelskolepige om, hvorfor hun ser Paradise Hotel.

"Station 2 det ser jeg ikke - jeg orker bare ikke mere politi, men det havde nok været en god ide hvis jeg havde fulgt med inden - så var det ikke sikkert jeg var havnet her."
46-årige mandlig indsat i Vestre om sine tv-vaner.

"Jeg tager da gerne ned til Afrika og leger lidt med de der børn, hvis de bliver gladere af det - men jeg giver ingen penge -det må de sgu selv styre."
23-årig mekaniker om tv-kampagne for Børnefonden.

Til toppen