Women-Mentoring-Women-in-Philosophy Program – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Forskning > Interne og eksterne forskningsprojekter > Mentorprogram

Women-Mentoring-Women-in-Philosophy Program

Hvorfor?

Kvinder er alvorligt underrepræsenteret i filosofiafdelinger på universiteter. Dette er også tilfældet på Afdeling for Filosofi på Københavns Universitet. Mentorprogrammer er en afgørende/central måde at fremme kvinder og kønslighed i akademia og forskning.

Hvad?

Ved mentoring forstår vi et støttende, personligt forhold, hvori en person (mentor) deler sin viden og erfaring med en anden person (mentee) med henblik på at adressere spørgsmål og problemer, der er relateret til studieforløb og karriereplanlægning. Med det mål for øje afholdes regelmæssigt møder mellem mentor og mentees.

Hvem?

Mere viderekommende, kvindelige filosofistuderende er mentorer for mindre erfarne studerende. Kvindelige ph.d.-studerende i filosofi er mentorer for kandidatstuderende. Kvindelige kandidatstuderende er mentorer for bachelorstuderende.

Hvornår/hvor længe?

Mentorerne støtter op til fem (men ideelt set 1-2) mentees over to semestre. Parrene mødes 2-3 gange i semesteret. I tillæg til disse personlige møder, holder mentor og mentee kontakt via e-mail.

Hvordan støtter mentorene mentees?

I løbet af de individuelle mentormøder kan parrene tale om akademiske, professionelle og personlige emner; de fastsætter mål og arbejder mod dem og taler om problemløsningsstrategier.

Mentoren sætter en uformel dagsorden for disse møder, som også er åben for de forslag og spørgsmål, menteeen måtte have.

Emner, der kan diskuteres, omfatter:

 • Studieteknik og organisering
  • Eksamensforberedelse
  • Studiekompetencer
  • Strategier for tidsplanlægning
 • Information om involvering
 • Det generelle miljø i filosofi
 • Karriereplanlægning
 • Håndtering af chikane (også mellem studerende)
 • Information om relevante kontaktpersoner (forskningsudvalg osv.)

Hvordan bliver jeg en mentor?

Kandidatstuderende og ph.d.-studerende som er interesserede i at blive mentor bedes sende en e-mail til Sabrina Ebbersmayer. De udvalgte mentorer vil blive klædt på til opgaven ved et forberedelsesmøde.

I tillæg hertil får mentorer information om kontaktpersoner, i tilfælde af at der opstår problematiske forhold under mentormøder.

Hvordan bliver jeg en mentee?

Bachelor- og kandidatstuderende som er interesserede i at blive mentee bedes sende en e-mail til Sabrina Ebbersmayer, hvor de udtrykker deres interesse.

Dokumentation og evaluering:

Mentorerne holder styr på møderne (hvornår, hvor, hvem, hvor længe). Efter mentorperioden udfylder både mentor og mentee et evalueringsskema om programmet.