Line Nybro Petersen dansk cv – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Forskning > Interne og eksterne forskningsprojekter > Aldring og medier > Forskere > Line Nybro Petersen da...

Curriculum vitae

Line Nybro Petersen, PhD, Adjunkt i Medievidenskab.

MEF, Afdeling for Film, Medier og Kommunikation, Karen Blixens vej 4, 2300 København S, linenp@hum.ku.dk; linenp@sdu.dk

Akademisk uddannelse

2013- Adjunkt, University of Southern Denmark. Department for Media Studies.

2012 Ph.d.-grad i Film og medievidenskab, KU. Forsvaret den 19. april. På Institut for medier, erkendelse og formidling, Humanistisk fakultet, KU. PhD-projekt: Wicked Angels, Adorable Vampires: Religion, amerikanske serier og danske teenagere. Afhandlingen består af fire fagfællebedømte engelske artikler, samt et introduktionskapitel og en konklusion på dansk. Vejleder Professor Stig Hjarvard.

2004-2006 Cand. Mag i Filmvidenskab, KU

Speciale: Genreanalyse og feminisme-diskussion af tv-serien Desperate Housewives. Vejleder Professor Ib Bondebjerg.

2001-2004 BA i Film og medievidenskab, KU

Bachelor-projekt: Genre- og diskursanalyse af Michael Moore’s dokumentarfilm Bowling for Columbine. Vejleder Lektor Karsten Fledelius.

Ansættelser

2013 Adjunkt. På Medievidenskab, Institut for Kulturvidenskaber, SDU.

2013 Ekstern lektor. På institut for medier, erkendelse og formidling, humanistisk fakultet, KU.

2012- Videnskabelig assistent. På Institut for medier, erkendelse og formidling, Humanistisk fakultet, KU.

2007-2012 Medier, erkendelse og formidling, KU. PhD-stipendiat. Barsel fra februar 2008- december 2008.

2006-07 Koncern TV. Liebhaverne, TV2 og programudviklingsprojekt om unge entreprenører.

2006 Metronome. Quiz Direkte, TV2.

2006 Koppelcom. Internt konflikthåndteringsprojekt, DSB

2005 Koncern TV. Liebhaverne, TV2

2004-2005 Koncern TV. Par på prøve, TV3.

2004 Koncern TV. Par på prøve, TV3. Vind over hverdagen, TV2.

Udvalgte konferencer og seminarer (deltager med individuelt paper eller i panel)

2010 IAMCR (International Association on Media, Religion, and Culture). Toronto, Canada.

Inviteret til paneldeltagelse af Professor Mia Lövheim. Paneltitel: Mediatization of religion and gender. Øvrige paneldeltagere: Knight Chair in Media and Religion Diane Winston (University of Southern California), Ass. Professor Alexandra Boutrous (Wilfrid Laurier University, Ontario). Respondent Ass. Professor Lynn Schofield Clark (Denver University).

2010 ICA (International Communication Association). Singapore.

Paper-præsentation: Renegotiating religious imaginations through banal religion in Supernatural. Accepteret på baggrund af anonym fagfællebedømmelse, 50 procent antaget.

2009 MRC (Nordic Network on Mediatization og Religion and Culture). Sigtuna, Sverige.

Paper-præsentation ved pre-seminar: Mediatization of religion – a theoretical perspective

2009 MEF, KU. PhD-seminar i Media, Religion and Popular Culture.

Paper-præsentation: A Historic View of Religious Repesentations in American Television History. Respondent: Associate Professor Lynn Schofield Clark (Denver University).

2006-07.1 MRC (Nordic Network on Mediatization og Religion and Culture). Sigtuna, Sverige.

Paper-præsentation: Constructing Superpowers in Contemporary Television Fictions.

2007 NordMedia, Helsinki, Finland.

Paper-præsentation: Are you Lost? Respondent: Professor Mia Lövheim (Uppsala Universitet).

2013 Undervisning i BA-fag om Medieteori og analyse I, SDU. Efterårssemester.

Vejledning og eksamination af studerende

2013 Undervisning i BA-fag om Fiktionsteori og analyse, KU. Forårssemester.

Vejledning og eksamination af studerende

2010 Vejledning og eksamination af studerende, KU.

Vintereksamen 2009/10 og sommer eksamen 2010.

2009 Undervisning i KA-niveau fag om “Religion i den amerikanske tv-fiktion”. Forårs-semester, KU.

Vejledning og eksamination af studerende på KA niveau.

Redaktionelle aktiviteter

2013 MedieKultur. Temaredaktør.

Medredaktør på temanummer nr. 54 ”Mediatization and cultural change” sammen med Professor Stig Hjarvard. Deadline på papers september 2012, udgives foråret 2013.

2011 MedieKultur. Temaredaktør.

Medredaktør på temanummer nr. 51 ”Challenging genres – genre challenges”, udkommet december 2011 med Professor Anne Jerslev og postdoc Mette Mortensen.

2010- Mediekultur. Redaktør.

Faglige netværk

2013 NordMedia. TWG co-chair i ”Media and Religion”. Co-chair med Professor Knut Lundby

2011-2013 Nordic Network on Media, Religion and Culture. Netværkskoordinator. Ansvarsområder: Planlægning og afholdelse af årligt netværksseminar i Sigtuna, Sverige. Primær ansvarlig for netværksansøgninger og etablering af et nyt nordeuropæisk netværk (sådan at netværket udvides til et samarbejde med også Tyskland og England).

2010- International Society of Media, Religion and Culture (tidl. International Association of Media, Religion and Culture)

2010 International Communication Association

2007-2011 Nordic network on the Mediatization of Religion and Culture 2007-2011

2007- Kulturens medialisering, MEF, KU

Stipendier

2010 Modtager af rejsestipendium fra Nordic Network on Mediatization of Religion and Culture

12.000 kr. til deltagelse i CMRC (International Conference on Media, Religion and Culture) i Toronto, Canada.

2010 Modtager af FMKJ’s rejsestipendium

15.000 kr. til deltagelse i ICA (International Communication Association), Singapore.

Fagfællebedømmelse af kollegers forskning

2013 Peter Lang